امروز جمعه 07 اردیبهشت 1403 http://aghdasi.cloob24.com
0

تنها چیزی که از جسم ما در زیر خاک باقی می ماند اسکلت و استخوان های ماست. استخوان ها از بادوام ترین اشیا در روی کره زمین هستند. بدن انسان در حدود 206 استخوان دارد. البته تعداد استخوان ها تفاوت دارند. به طور مثال، یک کودک معمولاً 33 مهره در ستون فقرات دارد. در بالغان قطعات پایینی به هم جوش خورده استخوان خاجی و دنبالچه ایجاد می گردد که در این صورت تعداد مهره ها به 26 عدد می رسد. تعداد دنده ها نیز تغییر می کند. قاعدتاً تعداد دنده ها باید 12 جفت باشد ولی در بعضی ها 11 و در عده ای هم 13 جفت است. استخوان ها از لحاظ اندازه نیز متغیرند، به طوری که بزرگ ترین آنها مربوط به استخوان ران و کوچک ترین آنها مربوط به استخوان رکابی گوش است که در عمق گوش میانی قرار دارد. این هفته می خواهیم با ساختمان اسکلت بدن انسان بیشتر آشنا شویم...

ساختمان استخوان

استخوان بافتی است همبندی که از سخت ترین بافت های بدن انسان به شمار می رود. استخوان از یک ماده بنیادی آلی که در نمک های غیرآلی ذخیره شده اند، تشکیل شده است. سختی استخوان به سبب وجود همین نمک های غیرآلی است که تقریبا 60 درصد وزن کل استخوان را تشکیل می دهند. این نمک ها عمدتا شامل کلسیم، فسفات و مقداری منیزیم و کربنات هستند. خارج کردن نمک های کلسیم از یک استخوان با قرار دادن استخوان در اسید معدن رقیق امکان پذیر است.

شکل استخوان پس از خارج کردن نمک های کلسیم به هم نمی خورد ولی نرم می شود، به طوری که مثلا یک استخوان دراز را آن قدر می توان خم کرد که دو انتهای آن به هم برسند. یک غشای همبندی به نام پریوستیوم سطح خارجی استخوان ها را می پوشاند. این غشا در مفاصل حرکتی که با غضروف مفصلی پوشانده شده اند، وجود دارد. پریوستیوم محتوی یک شبکه عروق خونی است که از طریق آن، عروق به داخل استخوان نفوذ می کنند.

0
Related image
0
یکی از راه‌هایی که زیست‌شناسان برای شناسایی و تعیین رده‌بندی جانداران مختلف استفاده می‌کنند، کلید‌های شناسایی است.

کلید‌های شناسایی، مجموعه‌ای از پرسش‌هاست که براساس ویژگی‌های جانداران تهیه شده و به کمک آن‌ها می‌توان نام جانداران را پیدا کرد. این پرسش‌ها به صورت گام به گام و معمولا به صورت «آیا این جاندار. دارد؟» مطرح می‌شوند و پله پله به سوی تعیین دقیق‌تر رده و آرایه یک جاندار پیش می‌روند.

 

فواید رده بندی:

1. آسان شدن مطالعه

2. صرفه جویی در وقت

3 - تعیین جایگاه گونه های جدید

0
غده فوق‌ کلیه و اعمال آن

غدد فوق کلیوی

کلیه ‌ها در بدن ما دو عضو کوچک هستند. روی هریک از این دو عضو، اعضای کوچک ‌تری قرار گرفته اند که ما به شدت به آن ها نیاز داریم. نام این دو عضو کوچک، غدد فوق کلیوی (آدرنال)است. هر غده فوق کلیوی، هورمون های زیادی در بدن ما ترشح می ‌کند که در این مطلب به آن ها خواهیم پرداخت.

غدد فوق کلیوی، بافت‌ هایی هستند که سلول‌ های آن ها برای ترشح موادی ویژه، تخصص یافته ‌اند. این غدد از جمله غدد داخلی بدن بوده و محل آن ها در بالای هر کلیه و چسبیده به آنهاست.

غدد فوق کلیوی از دو بخش قشری و مرکزی تشکیل شده که هر بخش را می‌ توان یک غده کاملا مستقل‌ دانست.

0
دانلود علوم نهم نوبت دوم  نهایی 95

 

بابت کیفیت پایین شرمنده ایم

0

طرز تهیه آگار

 

آگار ماده ای ژلاتینی است که حاوی پلی ساکارید های بدون شاخه است و از دیواره سلولی بعضی از جلبک های قرمز و جلبک های دریائی(seaweed)بدست می آید.آگار در محیط های کشت میکروبی و به عنوان یک ملین ودر بستنی سازی مورد استفاده قرار می گیرد.آگار یک پلیمر از مونومر های گالاکتوز می باشد و این پلیمر به عنوان ساختمانهای اولیه نگهدارنده دیواره سلولی جلبک ها عمل می کند.طرز تهیه آگار بدین شکل است که ابتداجلبک ها را شستشو می دهند تا مواد خارجی آز آن جدا شود. سپس آن را در آب ریخته و به مدت چند ساعت حرارت می دهند.بدین ترتیب آگار در آب حل می شود.مخلوط حاصل را از صافی عبور می دهند تا مواد باقی مانده جلبک از مخلوط جدا شود.آنگاه مایع فیلتر شده داغ را سرد می کنند و بدین ترتیب یک ژل بدست می آید که حاوی 1 درصد آگار است.ژل را به قطعاتی تقسیم می کنند و برای از بین بردن نمکهای محلول در آن آگار را شستشو می دهند و اگر نیاز باشد برای از بین بردن رنگ آن از مواد سفید کننده و رنگ بر استفاده می کنند و در نهایت آب را از ژل جدا کرده و آگار بدست می آید.